CHP’li Bülbül: “Latmos’ta Kül Depolama Projesine Hayır”
GÜNCELCHP’li Bülbül: “Latmos’ta Kül Depolama Projesine Hayır”
CHP’li Bülbül: “Latmos’ta Kül Depolama Projesine Hayır”
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın Söke ilçesine bağlı Sofular Mahallesi’nde, Latmos Dağları eteklerinde planlanan kül depolama projesine karşı düzenlenen eyleme katıldı. Zeytinliklerin, sarıçam ve fıstık çamı ormanlarının bulunduğu alanda hayata geçirilmek istenen projeye sert tepki gösterildi.
Latmos Platformu, Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP) ile Söke Çevre Platformu (SÖKEÇEP) öncülüğünde gerçekleştirilen eylemde; çevre savunucuları, yurttaşlar ve çeşitli demokratik kitle örgütleri bir araya gelerek doğa talanına karşı ortak itirazlarını dile getirdi.
Eyleme; CHP Söke İlçe Başkanı Erkan Polat ve yönetimi, CHP Didim İlçe Başkanı Dilaver Demir ve yönetimi, Kuşadası ilçe yöneticileri, Kuşadası Belediye Meclis Üyesi Tahsin Demirtaş, Söke Gençlik Kolları Başkanı Fırat Mert ile Nazilli Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Kemal Koç da katıldı.
Milletvekili Süleyman Bülbül, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, söz konusu projenin tarımı, ormanları, su kaynaklarını ve bölgedeki yaşamı ciddi biçimde tehdit ettiğini vurgulayarak, ÇED sürecinin derhal sonlandırılması gerektiğini ifade etti. Bülbül, “Bu bölgede kül düzenli depolama tesisi istemiyoruz. Latmos’u, zeytinlikleri ve yaşam alanlarımızı savunmaya devam edeceğiz” sözleriyle mücadelenin süreceğini belirtti.
Latmos Dağları’nın tarihi, kültürel ve doğal miras açısından taşıdığı öneme dikkat çekilen eylemde, bölgenin korunması çağrısı yinelendi.
İlginizi Çekebilir