Aydın
DOLAR32.9949
EURO35.8195
ALTIN2529.0

Başkan Tetik'ten gündem değerlendirmesi 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Başkan Tetik'ten gündem değerlendirmesi 
Abone ol
Başkan Tetik'ten gündem değerlendirmesi 

Başkan Tetik'ten gündem değerlendirmesi  

Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, basının karşısına geçti. Başkanlık makamındaki basın açıklamasına Belediye Başkan Yardımcısı Selahattin Yılmaz da Ertuğrul Tetik’e eşlik etti.

Toplantıda Başkan Tetik, Nazilli Belediyesi’nin güncel borcunu da açıkladı.

Kayyum atanacak durum yok

"Bizden önceki yönetim 150 milyon TL’ye verdi. Toplam 355 milyon TL borç var. NAZBEL’de 110 milyon TL civarında, NAZGEM’in de 10 milyon TL toplamda 480 milyon TL borcumuz var. Devletten bize aylık 22 ve 23 milyon TL geliyor. Maaş ödemem 33 milyon. 10 milyon açık var. Şükür şimdiye kadar ödedik. Hem maaş ödüyoruz hem hizmetleri başlattık" 

Başkan Tetik Esnafın mal vermek istemediğini dile getirdi 

"Vatandaşa olan borçlarımız içimi acıtıyor. Size şöyle söyleyeyim. 4-5 yıldır 1 kuruş almayan insan gelir gelmez parasını almaya geldi. İnsanlar haklı. Alacaklarını istiyorlar. Onlarca insanla protokol yaptım. Bunlarla uğraşmaktan sahaya inemedik. Nazilli esnafı bize mal vermiyor. Neden dediğiniz zaman siz ödemiyorsunuz diyor. Ben ödeyeceğim. Bundan sonra da ihaleli yapacağım. Doğrudan alım yaparken zor günümde yanımda olanları hatırlayacağım. 1,5 yıl içinde her şeyi düzelteceğim. Nazilli Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti’nin güvencesindedir. Bana ve ekibime güvenin herkesin alacağını sonuna kadar öderiz"

NAZBEL’den Belediye başkanına verilen 80 bin TL’yi almıyorum 

NAZBEL yüzde 100 bize ait olan şirket. Yönetim kurulunda bir yönetim kurulu başkanı, altında daha önce 9 yönetim kurulu üyesi vardı. Biz NAZBEL’i belediyeye daha yararlı olacak bir şirket haline getirebilmek için maddi olaylarını düzenleyelim istedik. NAZBEL’den belediye başkanına verilen 80 bin TL’yi parayı ben almıyorum. Yasal ve hukuki ama ben almayacağım dedim. Hukuken tamam ama bana etik gelmedi. 9 kişinin de parasını kestim.

NAZBEL yönetimine girmek isteyen kalmadı. Mütevazi bir maaşla bir finansçı bulduk. Oraya bir beklentisi olmayan, zamanında ilçe başkanlığı yapmış ve gençlik kollarından gelen bir arkadaşımızı sıfır maaşla orada oturtacaktık. Ben de iyi duygular içerisinde orada otursun diye düşündüm. Atama sebebim bu. Özlem Çerçioğlu’nun bu atamayla hiçbir ilgisi yoktur. Tamamen benim atamamdır. Ayrılma konusu da tamamen dışımda. 10 gün sonra geldi Naim Bey, söylenti olduğunu söyleyip ayrıldı.

Nazilli'nin çehresini değiştirecek projeler var

Merkez Büfe ve Menderes Restoran zarar ediyor. Menderes artık birkaç değişiklikle kara geçti. Elektrik faturası 1 buçuk milyon TL. 2 ayda kar eder hale geldik.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ile ortak çalışmalarımız var. Sümer Mahallesi'nde 70 yıldır yapılmayan altyapıyı yapıyoruz

Çapahasan Mahallesi'nde 50 yıldır çözülmeyen imar sorunu çözüldü.

Nazilli halkı bunları görsün neler olabileceğini görsün. Yetkili müdürlerimizle çalıştık. Çapahasan'ın imar durumu çözüldü. Bunlar iki ayda oldu. Ertuğrul Tetik ne yapıyor diyenlere sorulur.

Nazilli’nin çehresi değişecek, güzel projeler yapacağız. Cumartesi pazarına kadar olan yerde yep yeni bir Nazilli geliyor. Projelerimiz hazır ve bu 2 aylık sürede bunları yaptık. Halkımın yanında olamadım 2 aydır üzüldüğüm o, inanın bunlarla uğraşıyoruz. Bazı yerlerde kirlilik oluyor. Sebebi şu 80 kişinin yaptığı işi 40 kişi yapıyor. İşçi alabildiğimiz zaman eksiklerimizi tamamlayacağız. İşgaliyeyi 33 yıl önceden dikkat ediyorum. Hoş bir olay değil. Tamamen mi kaldıralım yoksa bir miktar, izin verelim mi diye düşünüyoruz. Kesinlikle düzelmesi lazım ve söz veriyorum düzelecek"


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Başkan Tetik, Algan'ın istifasını kabul ettiÖnceki Haber

Başkan Tetik, Algan'ın istifasını kabul...

Kuşadası’nda sahili domuzlar bastıSonraki Haber

Kuşadası’nda sahili domuzlar bastı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar