Aydın
DOLAR32.9946
EURO35.8012
ALTIN2529.0

Nazilli'de 45 bin fide dağıtımı yapıldı 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazilli'de 45 bin fide dağıtımı yapıldı 
Abone ol
Nazilli'de 45 bin fide dağıtımı yapıldı 

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ /Aydın

Nazilli'de 45 bin fide dağıtımı yapıldı 

Nazilli ilçesinde yüksek rakımlı bölgesinde bulunan üreticilere düzenlenen tören ile 45 bin adet geççi domates fidesi dağıtıldı. 

TAKE (Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi) Projeleri kapsamında ‘900 Rakım ve Üzeri Alanlarda Geççi Domates Üretiminin Yaygınlaştırılması Projesi’ kapsamında Nazilli ilçesinin kırsal Aşağı Yakacık Mahallesi’nde 45 bin adet geççi domates fidesi dağıtımı yapıldı.

 Geççi domates fidesi dağıtım törenine katılan Nazilli ilçe Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, “Nazilli ilçemizde üreticilerimizin gücüne güç katmak, tarımsal üretimini daha ileriye taşımak amacıyla, yüzde 75’i Bakanlık, yüzde 25’i çiftçi katkısıyla karşılanan, toplam bütçesi, 5 milyon 384 bin TL olan 6 TAKE projesi hayata geçirildi. 

Hazırlanan ve hayata geçirilen bu proje kapsamında 21 bin 250 adet incir fidanı, 5 bin 900 adet kestane fidanı, 275 bin adet Geççi Domates Fidesi, 12 bin adet turşuluk biber fidesi, 1500 dekar için yağlık ayçiçeği tohumu, 2 bin dekar alan için sorgum sudan otu melezi tohumu dağıtımını içeren bu 6 proje ile toplamda 11 ilçede 1060 üreticiye sertifikalı fide/fidan ve tohum dağıtımı gerçekleştirilmiş olacak” dedi. 

Nazilli ilçesinin yüksek rakımlı kırsal mahallelerinden olan kırsal Aşağı Yakacık Mahallesindeki 45 bin adet geççi domates fidesi dağıtım törenine Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, Tarım ve Orman İl Müdür Yardımcıları Ali Rüstem Şanlı ve Hamit Eray Yeşilçayır, İncir Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Birgül Ertan, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Sunay Güler, Nazilli Orman İşletme Müdür Yardımcısı İsmail Ilgın, kurum personelleri ve çok sayıda üretici katılım sağladılar.


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Silahını araziye fırlattı, jandarmanın dikkatinden kaçamadıÖnceki Haber

Silahını araziye fırlattı, jandarmanın d...

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 4. Olağan Genel Kurul Toplantısı Kütahya’da yapıldı.Sonraki Haber

Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu’nun 4...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar