Aydın
DOLAR32.7878
EURO35.1602
ALTIN2457.9

Nazilli'de hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı 

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazilli'de hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı 
Abone ol
Nazilli'de hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı 

Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ / (Aydın)

Nazilli'de hacı adayları kutsal topraklara uğurlandı 

Nazilli'de hacı adayları kutsal topraklara Nazilli Merkez Koca Cami’den yapılan dualar ve ilahiler eşliğinde uğurlandılar. 

Nazilli’den 40 hacı adayı için Koca Cami Bahçesinde uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama töreni sırasında duygulu anlar yaşandı. Hacı adayları ile yakınları arasında birbirlerine sarılarak vedalaşmaları sırasında ağlayanlar olması duygulu anların yaşamasına neden oldu. 

 Kafile Başkanı olan Nazilli ilçe Müftüsü Selami Bayrakçı 22 Mayıs 2024 günü başlayıp 26 Haziran 2024 günü sona erecek olan kutsal hac yolculuğunun şu an itibarı ile hacı adayları ile birlikte heyecanını yaşadıklarını belirtti. 

 Nazilli ilçesinde bulunan Merkez Koca Cami Bahçesinde Kutsal topraklara gitmek üzere hac yolculuğuna çıkacak olan hacı adayları için uğurlama töreni düzenlendi. Uğurlama törenine 40 hacı adayı ile birlikte yakınları eş ve dostları katılım sağladılar. 

 Kafile Başkanı ve Nazilli ilçe Müftüsü Selami Bayrakçı, hacı adaylarına hitaben yaptığı konuşmasında, “Bugün Nazilli’den Aydın hacı adayları olarak İzmir 12 Kafilesi olarak yolculuğa çıkıyoruz. Kutsal yolculuğumuza başlamak üzereyiz. Aydın’dan 218 kişilik bir kafilemiz ile birlikte önce Medine’ye varacağız. Medine’de 5 gün kaldıktan sonra Mekke’ye geçiş yapacağız. Hac farızasını ve hac ibadetini yerine getirip 22 Mayıs 2024 günü çıkmış olduğumuz bu kutsal yolculuğumuzu 26 Haziren 2024 tarihinde memleketimize Nazilli’mize dönerek tamamlamış olacağız. Ben şimdiden herkesin Kurban Bayramlarını tebrik ediyorum. Hac yapacak olan tüm hacı adaylarımıza da rabbim inşallah ibadetlerini kolaylaştırmasını diliyorum. Ve Allah kabul eylesin diliyorum. 

 Şu anda Nazilli’den 40 kişi ile hareket ediyoruz. Diğer ilçelerimiz ile birlikte İzmir’de birleşip kafilemizi tamamlayıp yola çıkacağız” dedi.

 Kafile Başkanı ve İlçe Müftüsü diğer kafile Başkanı Nazilli Yunus Emre Camii İmam Hatibi Mehmet Demirci ile birlikte Cami bahçesinde yaptığı duaların ardından İlçe Müftüsü Selami Bayrakçı hacı adayları adına uğurlamaya gelen eş dost ve yakınlarından haklarını helal etmelerini istedi. Hacı adayları ve yakınlarını hep bir ağızdan yüksek sesle haklarını helal ettiler. Hacı adayları daha sonra otobüslerine binerek İzmir’e doğru yola çıktılar. 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Büfeye ateş açıldı: 1 ölü, 2 yaralıÖnceki Haber

Büfeye ateş açıldı: 1 ölü, 2 yaralı

Ölümünün 750. Yılında Mevlana “Vuslat” sergisi ile anıldıSonraki Haber

Ölümünün 750. Yılında Mevlana “Vuslat” s...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar