Aydın
DOLAR42.2631
EURO49.0719
ALTIN5726.6

ADÜ'de ölmüş hastalar üzerinden 70 milyonluk 'patalojik' vurgun iddiası

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
ADÜ'de ölmüş hastalar üzerinden 70 milyonluk 'patalojik' vurgun iddiası
Abone ol
ADÜ'de ölmüş hastalar üzerinden 70 milyonluk 'patalojik' vurgun iddiası

ADÜ'de ölmüş hastalar üzerinden 70 milyonluk 'patalojik' vurgun iddiası

 

Her geçen gün yeni bir skandala adı karışan Aydın Adnan Menderes Üniversitesi'nde CİMER'e yapılan bir ihbar ilginç bir soruşturmayı beraberinde getirdi.

ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Moleküler Patoloji Merkezi'nde daha önce vefat etmiş kişilere ait biyopsi numunelerinin, halen hayatta olan hastalar adına sisteme işlendiği ve bu yöntemle sanki teşhis yapılmış gibi gösterilerek devletin milyonlarca lira zarara uğratıldığı ileri sürüldü. Konuyla ilgili başlatılan soruşturma ve incelemenin devam ettiği ADÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'nde bu yöntem ile SGK üzerinden 70 milyon TL'lik haksız kazanç sağlanıp devletin zarara uğratıldığı iddia edildi.

Edinilen bilgiye göre, Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki genetik ve patoloji bölümünde 2 hekim arasında anlaşmazlık yaşandı. Bunun üzerine CİMER'e yapılan bir şikayet ile ‘Vefat etmiş kişilere ait biyopsi numunelerinin, halen hayatta olan hastalar adına sisteme işlendiği' belirtildi. Bunun üzerine Sayıştay rapor tuttu. Bu raporun ardından ADÜ'ye soruşturmayı yürütmek ve gerekli incelemeleri yapmak üzere Ankara Üniversitesi'nden uzman heyet atandı.

ADÜ Rektörlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bu konu iki hoca arasındaki kavgadan sonra ortaya çıktı. Sayıştay geldi, denetim yaptı. Halen süreç devam ediyor. Konu teknik bir konu olduğu için incelemesi devam ediyor. İlk defa böyle bir şeyle karşılaşılıyor. Resmi karar çıkınca kamuoyu bilgilendirecek" denildi.

Rektör Bülent Kent dahil olmak üzere son 3 dönemin incelemeye alındığı ADÜ'de son yaşanan olayda tıbbi malzeme alımından, fuel-oil ihalelerine kadar pek çok konunun incelendiği öğrenildi. iHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Sultanhisar'da jandarma ekipleri minikleri ağırladıÖnceki Haber

Sultanhisar'da jandarma ekipleri minikle...

Beton kemerin altında kalarak hayatını kaybeden doktorun son anları ortaya çıktıSonraki Haber

Beton kemerin altında kalarak hayatını k...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar