
Nazilli Devlet Hastanesi’nde “Kuduz Profilaksisi” Eğitimi Verildi
Nazilli Devlet Hastanesi’nde “Kuduz Profilaksisi” Eğitimi Verildi
Bahattin ALBAYRAK / NAZİLLİ (Aydın) Aydın’ın Nazilli ilçesindeki Nazilli Devlet Hastanesi’nde sağlık çalışanlarına yönelik “Kuduz Profilaksisi Eğitimi” düzenlendi.
Eğitim, Enfeksiyon Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Fatma Yekta Ürkmez tarafından acil servis hekimleri ve aşı birimi hemşirelerine verildi. Nazilli Devlet Hastanesi Toplantı ve Eğitim Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde; kuduzun bulaşma yolları, riskli temas durumları, doğru yara bakımı yöntemleri ve güncel aşı protokolleri gibi konular detaylı şekilde ele alındı.
Uzm. Dr. Ürkmez, temas sonrası uygulanması gereken profilaktik tedavi sürecini örnek vakalar üzerinden anlatarak katılımcılara pratik bilgiler sundu. Eğitim sayesinde sağlık çalışanlarının bilgi düzeylerinin güncellenmesi ve olası kuduz vakalarına daha hızlı, etkili müdahale edebilmeleri hedeflendi.
Katılımcılar, seminerin sonunda karşılaştıkları vakalarla ilgili sorularını yönelterek bilgi alışverişinde bulundu.
Nazilli Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Necati Akkaya, bu tür eğitimlerin periyodik olarak devam edeceğini belirterek, hasta güvenliği ve sağlık personelinin yetkinliğini artırmaya yönelik çalışmaların süreceğini ifade etti.



































Yorum Yazın