Aydın
DOLAR42.2631
EURO49.0719
ALTIN5726.6

Okullar bayraklarla donatıldı

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Okullar bayraklarla donatıldı
Abone ol
Okullar bayraklarla donatıldı

Okullar bayraklarla donatıldı

 Aydın’ın Efeler ilçesinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, Milli Eğitim Bakanlığı’nın "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" kapsamında tüm okullarda işlenecek "Bayrak Sevgisi" temalı ilk dersle başlayacak. Bu kapsamda ilçe genelindeki okullar bayraklarla donatıldı.

Aydın’ın Efeler ilçesinde 2025-2026 eğitim öğretim yılının ikinci dönemi, vatan ve bayrak sevgisini odağına alan anlamlı bir etkinlikle başlayacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" çerçevesinde hazırlanan talimat doğrultusunda, 2 Şubat Pazartesi günü Efeler’deki resmi ve özel tüm okullarda ilk ders "Bayrak Sevgisi" temasıyla işlenecek. Uygulama kapsamında öğrencilerin milli ve manevi değerlerle bütünleşmesi hedeflenirken, Pazartesi sabahı düzenlenecek bayrak törenine öğrencilerin imkanlar dahilinde aileleriyle birlikte ve Türk bayraklarıyla katılım sağlamaları istendi. Okul binaları, sınıflar ve koridorlar ise Türk bayraklarıyla donatılarak eğitim ortamları ay yıldızlı bayrağın maneviyatına uygun şekilde hazırlandı.

"İstiklal Bayrakla, İstikbal Maarifle" şiarıyla gerçekleştirilecek ilk derste, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan özel ders planları uygulanacak. Hafta boyunca devam edecek farkındalık çalışmaları kapsamında öğrenciler, bayrak temalı resim, şiir ve kompozisyon çalışmaları yapacak, Türk bayrağının tarihi ve toplumsal anlamı üzerine bilgilendirici sohbetlere katılacak.

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Efeler İlçe Milli Eğitim Müdürü Hakan Özcan, bayrak sevgisinin yeni nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı. Özcan; "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli ile amacımız, öğrencilerimizi yalnızca akademik anlamda değil; vatan sevgisi ve milli bilinçle donanmış bireyler olarak yetiştirmektir. Şanlı al bayrağımız, bağımsızlığımızın ve kardeşliğimizin en önemli sembolüdür. Efeler’deki tüm okullarımızda bu bilinçle hareket ederek ikinci döneme güçlü bir başlangıç yapacağız" dedi.

Uygulama ile Türk bayrağının sadece bir sembol değil, birlik, fedakarlık ve bağımsızlığın en önemli değeri olduğuna dikkat çekilmesi amaçlanıyor. Efeler’deki eğitim camiası, ikinci döneme bu anlamlı başlangıçla adım atmaya hazırlanıyor.

iHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Fırtına yıktı geçtiÖnceki Haber

Fırtına yıktı geçti

Minik ellere temizlik bilinci aşılandıSonraki Haber

Minik ellere temizlik bilinci aşılandı

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar