Aydın
DOLAR42.2631
EURO49.0719
ALTIN5726.6

Nazilli’de Gazetecilerden “Bayram Değil, Dayanışma” Vurgusu

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Nazilli’de Gazetecilerden “Bayram Değil, Dayanışma” Vurgusu
Abone ol
Nazilli’de Gazetecilerden “Bayram Değil, Dayanışma” Vurgusu

Nazilli’de görev yapan gazeteciler, 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının yıl dönümünde bir araya gelerek, bugünü “Basın Bayramı” olarak değil, “Basın Dayanışma Günü” olarak değerlendirdiklerini açıkladılar. Törende mesleğin karşı karşıya olduğu baskılara dikkat çekildi, kalemlerin özgürlüğü için birlik çağrısı yapıldı.

 

Nazilli Gazeteciler Cemiyeti tarafından İstasyon Meydanı’nda düzenlenen etkinlik, çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Törene Nazilli Belediye Başkanı Ertuğrul Tetik, önceki dönem Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, siyasi parti temsilcileri, STK’lar ve çok sayıda basın mensubu katıldı.

 

Törende konuşan Nazilli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Özmen, bugünün basın için bir kutlama değil, dayanışma günü olduğunu vurguladı. Özmen, “Sansür bugün başka formlarda karşımıza çıkıyor. Tutuklamalarla, ekonomik baskılarla ve etik dışı uygulamalarla mesleğimizin itibarı zedeleniyor” ifadelerini kullandı.

 

"Mesleğimizin Onurunu Korumak İçin Mücadele Ediyoruz"

Özmen, gazetecilerin artık yalnızca haber peşinde koşmadığını, aynı zamanda kalemlerinin ve mesleklerinin onurunu savunmak zorunda kaldığını belirterek şöyle konuştu:

 

 “24 Temmuz’u, bir bayram değil, dayanışma günü olarak görüyoruz. Çünkü bugün gazeteciler sansürle, baskılarla, ekonomik zorluklarla mücadele ediyor. Gazetecilik meslek yasası hâlâ çıkarılmadı. Algı operasyonları, sahte hesaplar ve dezenformasyon ise halkın doğru bilgiye ulaşmasının önünde büyük bir engel.”

Konuşmasının ardından, gazeteciler Uğur Mumcu Anıtı’na kırmızı gül ve kalem bırakarak simgesel bir saygı duruşunda bulundu.

 

“Basın Özgürlüğü Halkın Haber Alma Hakkıdır”

Nazilli basınının tüm zorluklara rağmen halkın doğru bilgiye ulaşması için gece gündüz çalıştığını vurgulayan Özmen, yerel basının gücüne dikkat çekerek şunları kaydetti:

 

 “Nazilli’nin köklü basın geleneği, şehrin vicdanı ve hafızası olmaya devam ediyor. Basın özgürlüğü, halkın haber alma hakkıdır. Yerel basın güçlenmeden, toplum güçlenemez.”

 

Törende siyasilere ve vatandaşlara da çağrı yapıldı. Özmen, bilgi kirliliğine karşı dikkatli olunması ve gazeteciliğin onurlu mücadelesine sahip çıkılması gerektiğini belirterek sözlerini tamamladı:

 

 “Güçlü bir toplum, ancak özgür ve bağımsız bir basınla mümkündür. Bugün bir kez daha haykırıyoruz: Kalemimize, sözümüze ve mesleğimizin onuruna sahip çıkacağız.”

 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Aydın’da kadına karşı şiddet masaya yatırıldıÖnceki Haber

Aydın’da kadına karşı şiddet masaya yatı...

Nazilli Belediyesi'nden Sıcak Hava ÖnlemiSonraki Haber

Nazilli Belediyesi'nden Sıcak Hava Önlem...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar