Aydın
DOLAR42.2631
EURO49.0719
ALTIN5726.6

Söke'de zararlı popülasyonunda artış gözlemlendi

  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Yorumlar
Söke'de zararlı popülasyonunda artış gözlemlendi
Abone ol
Söke'de zararlı popülasyonunda artış gözlemlendi

Söke'de zararlı popülasyonunda artış gözlemlendi

 

Türkiye'nin önemli tarım kentlerinden olan Aydın'ın Söke ilçesinde, Akdeniz meyve sineği ve zeytin sineğine karşı yerleştirilen tuzaklarda sayım yapılırken, zararlı popülasyonunda artış gözlemlendi.

 

Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri bitki sağlığı ile ilgili konularda arazide periyodik kontrollerine devam ediyor. Bu çerçevede sahaya inen ekipler, portakal, mandalina gibi meyve ağaçlarında Akdeniz meyve sineği için yerleştirilen izleme tuzaklarını ve zeytin sineğine karşı asılan zeytin sineği tuzaklarını yerinde kontrol etti. Zararlı popülasyonlarının da incelendiği kontrollerde zararlı yoğunluğunun belirlenmesi için sayım yapıldı. Zararlı yoğunluğunun tespit edilmesi halinde ise çiftçilere mücadele ve müdahale için uyarılar yapılırken, yapılacak erken müdahale ile oluşabilecek verim kayıplarının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

 

Konu ile ilgili Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada "Akdeniz meyve sineği ve zeytin sineği tuzakları kontrol edilmiş olup, zararlı popülasyonunda artış gözlemlenmiştir. Üreticilerimizin bahçelerini kontrol etmelerini öneririz. Pamuk ekili alanlarda zarar eşiğine gelmiş zararlı yoğunluğuna rastlanmamıştır" ifadeleri yer aldı.

iHA 


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN
Söke'deki orman yangınının yayılması durdurulduÖnceki Haber

Söke'deki orman yangınının yayılması dur...

Nazilli Devlet Hastanesi’ne 10 Yeni Hemodiyaliz CihazıSonraki Haber

Nazilli Devlet Hastanesi’ne 10 Yeni Hemo...

Yorum Yazın

Başka haber bulunmuyor!

Ana Sayfa
Web TV
Foto Galeri
Yazarlar