
Süleyman Bülbül’den “Zeytinime Dokunma” Tepkisi: “Talan Yasasını Geri Çekin!”
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, AK Parti’nin gece yarısı Meclis’e sunduğu önergeyle zeytinlik alanlarda yapılmak istenen yeni düzenlemeye sert tepki gösterdi.
Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Bülbül, zeytinliklerin şirketlere peşkeş çekildiğini vurguladı ve söz konusu düzenlemenin hem Anayasa’ya hem de mülkiyet ve çevre hakkına aykırı olduğunu belirtti.
AK Parti'nin sunduğu önergeye göre, zeytinliklerin bulunduğu Hazine ve Kamu İktisadi Teşebbüslerine (KİT) ait araziler şirketlere verilebilecek. Mevcut zeytin ağaçlarının sökülerek başka yere taşınması planlanıyor; taşınamayanların yerine ise şirketler tarafından iki katı kadar fidan dikileceği ifade ediliyor.
Milletvekili Bülbül, bu durumun en çok köylüyü ve çiftçiyi mağdur edeceğini vurguladı. Köylülerin bu topraklarda artık kiracı konumuna düşeceğini, yalnızca 20 yıllığına kullanım hakkı verileceğini, bu sürenin en iyi ihtimalle 10 yıl daha uzatılabileceğini söyledi. Bülbül açıklamasında, “Köylünün elinden sadece ağacı değil, geçmişi, hafızası, toprağı, geçimi ve geleceği alınıyor,” dedi.
Bülbül ayrıca, ormanların, meraların ve zeytinliklerin şirketler lehine talan edildiğini savunarak, şu sözlerle iktidara seslendi:
“Siz, kişiye ve şirkete özel ormanları, zeytinlikleri, meraları talan için yasa yapıyorsunuz. Bu düzenleme Anayasa’ya, mülkiyet hakkına, çevre hakkına aykırıdır. Şirketlere rant yaratıp köylünün, çiftçinin toprağını, zeytinini, emeğini ve geleceğini yok etmenizi kabul etmiyoruz. Talan yasasını geri çekin.”
































Yorum Yazın